Summercourse De echtelijke woning bij echtscheiding


Inleiding

Bij een echtscheiding dreigen mensen hun echtgenoot, hun kinderen en hun woning te verliezen. De echtelijke woning neemt daarvan een steeds prominentere plaats in bij echtscheidingsprocedures, nu de krapte op de woningmarkt zo is toegenomen. Daarbij spelen vermogensrechtelijke vragen zoals wanneer de evenredigheidsleer dient te worden toegepast, echtscheidingsprocesrechtelijke vragen bijvoorbeeld of een gebruiksvergoeding kan worden gevraagd bij voorlopige voorzieningen en fiscale vragen zoals de aftrekbaarheid van de hypotheekrente een belangrijke rol. Dit zijn vragen die ook de rechter niet een twee drie kan beantwoorden, zodat duidelijke en goed onderbouwde standpunten moeten worden ingenomen in de processtukken.  

Ook nieuwe ontwikkelingen zoals de vraag of vervangende toestemming voor verkoop van de woning kan worden verkregen bij kort geding komen in deze cursus aan de orde. 

 Als je deze cursus hebt gevolgd, kun je je cliënt tactische adviezen geven over hoe om te gaan met de echtelijke woning en wanneer je welke procedure kunt inzetten om een maximaal resultaat te bereiken, zodat je na afloop van de cursus met een gerust hart kunt terugkeren naar je eigen (echtelijke) woning. 

Programma 

15.00 uur Ontvangst 

15.30 uur Programma
– De echtelijke woning en de huwelijksgemeenschap 

17.30 uur Diner (bij mooi weer op het terras) 

19.00 uur Vervolg programma
– De echtelijke woning en de huwelijkse voorwaarden 

21.00 uur Einde programma 

Algemene informatie

Datum
29 augustus 2023

Locatie
Kompas Loosdrecht

Prijs
€ 395,00 per persoon (excl. btw)

PO-punten
NOvA (PO): 4, art. 4 van de Regeling Vakbekwaamheid.

Ja, ik meld me aan voor de summercourse

Belangrijke informatie

  • Netto onderwijs: 4 uur NOvA (PO): 4, ter beoordeling van de advocaat (art. 4 van de Regeling Vakbekwaamheid). Mis je pe-punten voor jouw branche-/beroepsvereniging? Neem dan contact met ons op.
  • Het inschrijfgeld bedraagt € 395,- per persoon (excl. btw). Meld aan met 2 personen en jij en je collega ontvangen 10% korting op het inschrijfgeld. Hierbij zijn inbegrepen de kosten van digitaal documentatiemateriaal, koffie, thee en diner. Eventueel overig materiaal ontvang je tijdens de cursus. Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld. Na ontvangst van je aanmelding sturen wij je een bevestiging, routebeschrijving en factuur.
  • Tot twee weken voor aanvang van onze programma’s kun je uitsluitend schriftelijk kosteloos annuleren. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang ben je het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Een vervanger mag kosteloos je plaats innemen.
DOCENTEN 

 Mr. Pieter Dorhout 

Zelfstandig gevestigd advocaat bij Advocatenkantoor Pieter Dorhout.
Hij is gespecialiseerd op het terrein van familierecht.
Hij is tevens hoofdredacteur JurisDidact, docent bij SSR en schrijft in wetenschappelijke tijdschriften. 
 

PRIJS 

 

€ 395,00 per persoon (excl. btw) 

DOELGROEP 

 

  • Advocaten personen en familierecht 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Winkelmand