Wat is JurisDidact?

Met de juridische nascholing van JurisDidact bent u in 3 uur helemaal bij op een juridisch onderwerp. U kiest zelf of u schriftelijk via het cahier of online via de e-learning naschoolt. Elk programma is geaccrediteerd met 3 PO-punten en blijft volledig geactualiseerd op het gebied van wetgeving en jurisprudentie. Onze cursussen worden gekenmerkt door de vele casusposities, inclusief interactieve vragen, toelichtingen en links naar relevante, verdiepende internetbronnen.

Ga direct naar het cursusaanbod

Voor wie is JurisDidact bedoeld?

 • advocaten
 • academisch geschoolde (bedrijfs)juristen
 • notarissen

Advocaat-stagiaires kunnen de juridische nascholing van JurisDidact ook volgen. Zij ontvangen echter na succesvolle deelname geen deelnamecertificaat met opleidingspunten.

Ga direct naar het cursusaanbod

Wanneer is een onderwerp puntwaardig?

Bij de toetsing of een onderwerp geschikt en puntwaardig is voor advocaten wordt gekeken naar een aantal criteria:

 • Komt het onderwerp voldoende voor in de praktijk van de advocaat, waarmee het een bijdrage levert aan de praktische toepasbaarheid?
 • Wat zijn de leerdoelen van de cursus; met ander woorden: geven de eindtermen (leerdoelstellingen) duidelijk aan wat het verwachte eindniveau van de deelnemer dient te zijn?
 • Heeft de aangezochte docent voldoende expertise en onderwijservaring, zodat het vereiste niveau kan worden bereikt?
 • Wordt met de lesstof voldaan aan het vereiste academische niveau van het geboden onderwijs?
  Is de lesstof van voldoende omvang om te voldoen aan het criterium van 3 uur netto-onderwijs per cursus?

Cursusaanbod Hoe werkt het?

Voorwaarden puntentoekenning

JurisDidact komt tegemoet aan de in art. 4 lid 5 Regeling vakbekwaamheid gestelde voorwaarden met betrekking tot het wel of niet toekennen van opleidingspunten aan een cursus:

 • Borging van de identiteit van de cursist. Tijdens de aanschaf van een cursus dient de cursist zich te registreren op de website van JurisDidact met behulp van zijn BAR-nummer. Hiermee waarborgt JurisDidact dat degene die zich heeft geregistreerd ook degene is die deel heeft genomen aan de cursus.
 • Onderwijsbelasting in termen van tijd. JurisDidact zorgt ervoor dat de cursusprogramma’s alle een minimale doorwerktijd hebben van 3 tot 3,5 uur, exclusief het maken van de eindtoets. Deze belasting wordt niet alleen proefondervindelijk vastgesteld, maar wordt ook gebaseerd op de vastgestelde studiebelasting door de Commissie Wijnen uit 1992.
Cursusaanbod

Juridische opleidingspunten en certificaten

De PO van JurisDidact heeft uitsluitend betrekking op juridische onderwerpen. Daarom worden alleen juridische opleidingspunten toegekend. Per programma worden op basis van de inmiddels in de praktijk gebleken doorwerktijd van minimaal 3 uur per cursus 3 punten toegekend.
Certificaten worden alleen toegekend aan bestellers van de juridische nascholingen van JurisDidact. Om te slagen voor de toets dient u minimaal 60% van de 10 meerkeuzevragen juist te beantwoorden. U kunt de eindtoets maximaal 2 keer herkansen.

Praktische toepasbaarheid en deskundigheid

De redactie van JurisDidact staat borg voor een hoog (toegepast) academisch niveau. Zij volgen voor u de actuele, juridische ontwikkelingen op de voet en vertalen deze naar praktijkgerichte cursussen. De docenten van JurisDidact zijn experts op hun vakgebied met uitgebreide onderwijservaring. De programma-inhoud is zodanig opgezet dat u de lesstof direct kunt toepassen in uw praktijk.

 

Uw eigen nascholingsdossier

In uw online dossier staat het actueel overzicht van uw nascholingen. Al onze nascholingen zijn geaccrediteerd, behaalde punten kunt op elk moment raadplegen. Uw persoonlijk dossier is dus altijd up-to-date!

Ga direct naar het cursusaanbod Bekijk onze kortingen

Een ontspannende manier om je punten te halen. Cursusboekjes handig als naslagwerk. Verhouding prijs kwaliteit oké. Toetsen goed te doen. mr. J. W. M. Kromme, Van Duin & Van den Brink Advocaten

Ik heb onlangs enkele cursussen gevolgd via JurisDidact en ben zeer tevreden. Je krijgt niet zoals bij veel andere cursussen een map vol uitgeprinte arresten, maar een speciaal voor iedere cursus uitgegeven boekje dat zeer leerzaam en praktisch van insteek is, ideaal voor een advocaat. Het bestuderen van het materiaal en het maken van de toets zijn prima te doen in de daarvoor opgegeven tijd van drie uur. Doordat je de cursus vanachter je bureau kunt doen bespaar je jezelf reistijd, en daarnaast zijn de cursussen een stuk goedkoper dan de meeste andere opleidingen. Ik kan de cursussen van JurisDidact dan ook van harte aanbevelen. Mr. Jan-Willem Hoentjen, Poelman | Advocaten

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Winkelmand